Home > Nieuws en Agenda > Agenda > 2017-03-21 Merging data using Excel and Stata
Agenda-overzicht

Merging data using Excel and Stata

• Startdatum 21-03-2017

• Tijd 10.00 - 12.30

• Locatie VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

• Titel Merging data using Excel and Stata (in English)

• Contactgegevens

Aanmelden workshops

Vermeld graag:
    - VU/VUmc-mailadres of VU-studentnummer
    - faculteit/studie

Maximaal 12 deelnemers.
    Na aanmelding ben je geregistreerd, tenzij je een afmelding ontvangt.

Verhinderd?

Mocht je verhinderd zijn, laat je plaats dan niet verloren gaan en meld je af bij vraag.ub@vu.nl. Hartelijk dank.

• Onderdeel VU Bibliotheek

• Categorie Overig

• Evenementtype Cursus / training

In onderzoeksprojecten is het vaak nodig om data uit verschillende bronnen te gebruiken. In deze workshop leggen we uit hoe je verschillende databestanden kan combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor zowel Excel als Stata, en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit de financiële databestanden Compustat Global & Datastream.

Doelgroep
Studenten en onderzoekers die begeleiding wensen bij het samenvoegen van datasets

Voorkennis
De workshop richt zich op gevorderde bachelor- en masterstudenten, en is met name nuttig voor studenten die beginnen aan hun thesis. Voorkennis is niet vereist, maar enige ervaring met Excel, Stata en het werken met databestanden komt goed van pas. Instructievideos voor de databestanden zijn beschikbaar op de Blackboard cursus van Research Data Services https://bb.vu.nl/ > Courses > Universiteitsbibliotheek VU > UBVU_DATACENTRUMUBVU_9999_1. De workshop is in het Engels.

Kosten
Gratis voor VU/VUmc-medewerkers en VU-studenten, voor anderen zie de tarievenlijst (pdf).