Data combineren met Stata (voertaal: Engels)

08-09-2017

09.30-12.00

VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

Data combineren met Stata (voertaal: Engels)

Aanmelden workshops

Vermeld graag:
- VU/VUmc-mailadres of VU-studentnummer
- faculteit/studie

Maximaal 12 deelnemers.
Na aanmelding ben je geregistreerd, tenzij je een afmelding ontvangt.

Verhinderd?

Mocht je verhinderd zijn, laat je plaats dan niet verloren gaan en meld je af bij vraag.ub@vu.nl. Hartelijk dank.

Universiteitsbibliotheek

Cursus / training

In onderzoeksprojecten is het vaak nodig om data uit verschillende bronnen te gebruiken. In deze workshop leggen we uit hoe je verschillende databestanden kan combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Stata en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.

Doelgroep
Gevorderde bachelor- en masterstudenten. Met name voor studenten die beginnen aan hun thesis. Voorkennis is niet vereist, maar enige basiskennis van Stata en het werken met databestanden komt goed van pas.

Kosten
Gratis voor VU/VUmc-medewerkers en VU-studenten, voor anderen zie de tarievenlijst (pdf).