How to publish a world-class paper: The Humanities & Social Sciences edition

14-11-2017

09.30-12.30 uur

Agora 3 (Hoofdgebouw, 3e Etage, De Boelelaan 1105)

How to publish a world-class paper: The Humanities & Social Sciences edition. Everything you always wanted to know about scientific publishing.’

Universiteitsbibliotheek

Symposium / Seminar

Er komt veel kijken bij een wetenschappelijke publicatie. Het bepalen van je publiek, het kiezen van een uitgever of tijdschrift, en het omgaan met reviewers en editors zijn belangrijke vaardigheden voor een academische loopbaan.

De Universiteitsbibliotheek organiseert op 14 november een seminar over deze onderwerpen, om je te helpen met het schrijven en publiceren van een manuscript van hoge kwaliteit. Tijdens het seminar belichten twee ervaren wetenschappers en een uitgever het gehele publicatieproces. De sprekers richten zich specifiek op het publicatieproces binnen de sociale en geesteswetenschappen. Het publiceren van monografieën komt ook aan bod.

how to publish nov 2017
Max Haring, Marieke de Hoon, Piek Vossen

9.30 - 10.00: Inloop met koffie en thee

Opening door Hilde van Wijngaarden, directeur Universiteitsbibliotheek.

Dr. Max Haring, uitgever bij Amsterdam University Press.
The perspective and the role of the publisher in scientific publishing.

Mr. Dr. Marieke de Hoon, universitair docent, Faculteit der Rechten, Vrije Universiteit.
How to publish a world class paper.

11.30 - 11.45: Pauze

Prof. Dr. Piek Vossen, professor Computational Lexicology, Faculteit der Geesteswetenschappen, Vrije Universiteit.
Publishing from a reviewer’s perspective.

12.30: Afsluiting

Dit gratis seminar is speciaal samengesteld voor beginnende auteurs en PhD-kandidaten. Docenten en VU-medewerkers zijn uiteraard ook welkom. De voertaal is Engels. Aanmelden is verplicht en kan via dit formulier.

Dit seminar wordt georganiseerd door de universiteitsbibliotheek van de VU. Vragen en/of opmerkingen? Neem contact op via seminars.ub@vu.nl.