Seminar ‘Everything you always wanted to know about Research Data Management, but were afraid to ask’

16-11-2017

Auditorium , O2 gebouw, De Boelelaan 1108

Universiteitsbibliotheek

Seminar

De oproep tot meer openheid binnen de wetenschap vraagt om een goed begrip van alle aspecten van databeheer. Er komt veel kijken bij het verzamelen, documenteren, bewaren, en delen van onderzoeksdata. Daarom organiseert de Universiteitsbibliotheek een bijeenkomst met drie experts, die een informele introductie zullen verzorgen over de verschillende onderdelen van goed databeheer. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere registratie, opslag, gebruik en hergebruik, juridische en ethische aspecten, de vereisten van financiers en best practice.

13.30-14.00 Ontvangst met koffie en thee

Opening door Arjan Schalken, adjunct-directeur Universiteitsbibliotheek

Drs. Ingeborg Verheul, Project Manager Nationaal Coördinatiepunt Research Data Management.
Do you also prefer sweets above carrots? Why cooperation helps in good RDM.
Ingeborg Verheul geeft een introductie in de juridische en ethische aspecten van het beheer van onderzoeksdata, de eisen van subsidiegevers, FAIR data, en Open Science.

Dr. Matthew Partridge, Research Fellow, Centre for Engineering Photonics, Cranfield University, UK.
Surviving data management as a researcher.
Matthew Partridge vertelt over zijn eigen ervaringen met het werken met onderzoeksdata.

Dr. Mark Brandt, Assistant Professor, Department of Social Psychology, Social and Behavioral Sciences Tilburg University.
A Social Psychologist's Adventures with Open Data.
Mark Brandt deelt zijn inzichten in het gebruik van open data voor onderzoek.

Dit gratis seminar is samengesteld voor PhD studenten en onderzoekers van de VU en het VUmc. Anderen zijn van harte welkom om ook deel te nemen, maar kunnen het seminar alleen bijwonen als er voldoende plaats is. Alle presentaties en discussies zijn in het Engels. Inschrijven is verplicht, en kan met dit formulier.

Het seminar wordt georganiseerd door de Universiteitsbibliotheek. Vragen of opmerkingen? Neem contact op via  seminars.ub@vu.nl.