• Tentoonstelling Posters: Van Actie voeren, Bezinning en Cultuur

15-06-17 Locatie: Erfgoed-vitrines bij de ingang van de Universiteitsbibliotheek, Hoofdgebouw VU, 1e etage

Communiceren met achterban of doelgroep of het alleen maar simpel om aandacht vragen is de afgelopen decennia enorm veranderd. Waar nu de achterban op de hoogte wordt gehouden via de sociale media, was ooit hèt communicatiemiddel: de poster.

• Economische data vinden (voertaal: Engels)

07-09-17 Tijd: 09.00-11.00 uur Locatie: VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

In deze Engelstalige workshop leer je waar je de databases vindt waarop de UB is geabonneerd. Je begint met het maken van een set bedrijven. Hiervan zoek je financiële data. En als de database niet alles levert, leer je hoe deze set in een andere database kunt gebruiken.

• Data combineren met Excel (voertaal: Engels)

07-09-17 Tijd: 13.00-15.30 Locatie: VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

In deze workshop leggen we uit hoe je verschillende databestanden kunt combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Excel en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.

• Data combineren met Stata (voertaal: Engels)

08-09-17 Tijd: 09.30-12.00 Locatie: VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

In deze workshop leggen we uit hoe je verschillende databestanden kan combineren tot één bestand dat gebruikt kan worden voor analyse. We gebruiken hiervoor Stata en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit databestanden zoals Compustat & Datastream.

• Zoek en vind literatuur

11-09-17 Tijd: 14.00-16.00 Locatie: VU hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

In deze workshop leer je websites op hun betrouwbaarheid te beoordelen, Google effectief te gebruiken en wetenschappelijke literatuur te herkennen. We behandelen de principes van literatuur zoeken en het construeren van zoekstrategieën met als resultaat een veel relevanter overzicht van literatuur voor je werkstuk, verslag of scriptie.

• Endnote voor beginners (voertaal: Engels)

14-09-17 Tijd: 10.00-12.00 uur Locatie: VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

In deze workshop leer je hoe je referenties kunt importeren vanuit Google, Libsearch, Web of Science en verschillende literatuurbestanden naar academische discipline. Met EndNote kun je je eigen bibliografische database maken en referenties opslaan, beheren en gebruiken in je eigen papers. Koppel full tekst artikelen aan jouw referenties.

• EndNote Medisch

19-09-17 Tijd: 14.00 - 16.00 Locatie: De Boelelaan 1117, Medische Bibliotheek, Instructieruimte

In deze workshop leer je hoe je referenties kunt importeren in EndNote, beheren en verwerken in je paper. Je kunt full tekst koppelen aan referenties van artikelen.

• EndNote voor gevorderden (voertaal: Engels)

21-09-17 Tijd: 10.00 - 12.00 Locatie: VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

Deze Engelstalige workshop behandelt een heel scala aan bijzondere handelingen in EndNote: waaronder het importeren van andere bibliotheken, het toevoegen van websites en institutionele auteurs, het editen van referenties en citaties. Tevens leer je hoe je output styles kunt aanpassen. Ten slotte focust deze workshop vooral op beheer van de EndNote bibliotheek.