Home > Nieuws en Agenda > Agenda
tot
18-01-2017

Academisch erfgoed - ARP-affiches uit de vorige eeuw

Met verkiezingen in buiten- en binnenland volop in het nieuws vindt u in de erfgoed-vitrines van de UB een tentoonstelling van verkiezingsaffiches uit het archief van de Anti-Revolutionaire Partij (ARP).

Locatie: Vrije Universiteit, Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, 1e etage, 1C-02, Ingang Universiteitsbibliotheek
24-02-2017

Tentoonstelling: Aromatic Art (Re-)reconstructed: In Search of Lost Scents

De tentoonstelling ‘Aromatic Art (Re-)reconstructed: In Search of Lost Scents’ geeft een overzicht van de manier waarop internationale kunstenaars en parfumeurs geuren in hun kunst verwerken en zo de grenzen van de ‘visuele’ kunst oprekken.

Locatie: Hoofdgebouw VU, eerste verdieping, Tentoonstellingsruimte
30-03-2017

Middeleeuwse kloosters op de kaart gezet

Sinds 2008 is op het web de digitale Kloosterlijst beschikbaar met beknopte en doorzoekbare basisgegevens over alle ongeveer zevenhonderd kloosters en vergelijkbare instellingen die Nederland in de Middeleeuwen heeft gekend. De Kloosterlijst is regelmatig bijgewerkt en aangevuld. Begin 2016 verscheen een eerste, nog statische, versie van de bijbehorende Kloosterkaart, op het web gezet door de Universiteitsbibliotheek van de VU via het portal Geoplaza. Op 30 maart 2017 wordt een meer definitieve versie gelanceerd. Deze is interactief en maakt het onder meer mogelijk chronologisch te selecteren.

Tijd: 13.30-17.00 uur uur Locatie: 1E-24, Hoofdgebouw, Vrije Universiteit
04-04-2017

Merging data using Excel and Stata

Hoe combineer verschillende databestanden tot één bestand dat je kunt gebruiken voor analyse? In deze workshop gebruiken we Excel als Stata, en bespreken veelvoorkomende problemen aan de hand van voorbeelden uit de financiële databestanden Compustat Global & Datastream.

Tijd: 09.30 - 12.00 uur Locatie: VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)
06-04-2017

Basic course Endnote

Geen incomplete, onoverzichtelijke en rommelige literatuurlijsten meer. Maak een consistent overzicht van de gebruikte literatuur zoals wetenschappers in je vakgebied dat doen.

Tijd: 14.00-15.30 uur uur Locatie: VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)
20-04-2017

Merging data using Excel and Stata

Tijd: 14.00 - 16.30 uur uur Locatie: VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)
21-04-2017

Finding Economic data

Get confident in finding economic data. This workshop teaches you how to construct a set of companies and how to use this set in other databases (beginner's level; in English).

Tijd: 10.00-11.30 uur uur Locatie: VU Hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)
24-04-2017

EndNote Medisch

Tijd: 14.00 - 15.30 uur Locatie: De Boelelaan 1117, Medische Bibliotheek, Instructieruimte