Eerste artikel online na open-access overeenkomst VSNU/Springer

De open-accessovereenkomst die de VSNU en uitgeverij Springer in november vorig jaar tekenden, heeft nu al geleid tot een eerste Nederlandse publicatie via de open access optie Open Choice.

19-01-2015 | 9:00

De overeenkomst tussen VSNU en Springer voorziet in toegang tot meer dan 2000 tijdschriftabonnementen van Springer, en in een verplichting om een snelle overgang te realiseren naar open access publiceren voor alle publiek gefinancierde onderzoeksresultaten uit Nederland. De open accessovereenkomst dekt de open accesskosten voor auteurs die aan een universiteit van de VSNU verbonden zijn en biedt deze auteurs vanaf januari 2015 de hybride open access optie Open Choice aan.

Marius Crainic (UU) en Ioan Mărcuţ (RU) beten de spits af met Reeb-Thurston stability for symplectic foliations.

Meer informatie over open access vind je op de nationale open accesswebsite
Met vragen over open access kun je terecht bij het team open access van de Universiteitsbibliotheek: openaccess.ub@vu.nl