100% Open Access akkoord met Cambridge University Press

De Nederlandse universiteiten en Cambridge University Press (CUP) hebben een driejarige overeenkomst gesloten voor 100% Open Access.

23-05-2017 | 10:06

Dat betekent dat onderzoekers verbonden aan de VU en het VUmc vanaf 1 juni 2017 Open Access kunnen publiceren in 339 hybride tijdschriften en 17 volledig Open Access tijdschriften van CUP.

Het is de eerste keer dat de universiteiten een afspraak hebben gemaakt met een uitgever waarbij de onderzoekers direct via de gouden route artikelen Open Access kunnen publiceren. Jaap Winter, hoofdonderhandelaar namens de VSNU en voorzitter van het college van bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam: “Het is uniek dat alle wetenschappers die aan Nederlandse universiteiten verbonden zijn vanaf 1 juni ongelimiteerd Open Access kunnen publiceren in de tijdschriften van CUP, zonder dat daar extra kosten voor de wetenschappers tegenover staan.”

Details over de tijdschriften en voorwaarden van de overeenkomst vind je op de Open Access voorwaarden pagina van de Universiteitsbibliotheek (UB).

Heb je vragen over deze deal of andere vragen met betrekking tot Open Access, neem dan contact op met het OA team via openaccess.ub@vu.nl.