46 Extra UB studieplekken in de B-vleugel!

Kom 16 maart een kijkje nemen op de 8ste, 12e 13e en 14e etage in de B-vleugel van het Hoofdgebouw, dan zorgen wij voor een feestelijke traktatie!

15-03-2017 | 9:22

Vooral in tentamenperiodes is het vaak lastig om een vrije ‘dedicated’ studieplek te vinden. De UB onderzoekt hoe zij studenten hierbij kan helpen – naast het werken aan een degelijke, structurele oplossing – wil de UB binnenkort een indicatie van de drukte via Facebook / Twitter kunnen aangeven. De studieplekken zijn vanaf 16 maart beschikbaar en om dit te vieren staan er voor de ‘vroegstudeerders’ die dag vanaf 10.00 uur muffins klaar.

De 46 extra studieplekken zijn gerealiseerd door de UB, in samenwerking met de Facilitaire Campus Organisatie (FCO). Het betreft voormalige kantoorruimtes op de 8ste, 12e 13e en 14e etage in de B-vleugel van het Hoofdgebouw. In deze ruimtes zijn telkens vier 4 of 8 individuele plekken beschikbaar, welke ook als groepswerkplek gebruikt kunnen worden.

Met de inrichting van deze studieplekken komt de UB weer een stap verder in de realisatie van het creëren van extra studieplekken. Het doel is hierna nog eens 46 studieplekken op te leveren. Hiermee komt dan het aantal dedicated studieplekken in de UB in het Hoofdgebouw ruim boven de 1000, naast de 350 plekken in de Medische Bibliotheek in het VUmc. Het bieden van een uitstekende fysieke studieomgeving is een prioriteit voor de Universiteitsbibliotheek en de UB zal zich daar de komende jaren voor blijven inzetten.

studieplekken