Hilde van Wijngaarden per 1 juni nieuwe directeur Universiteitsbibliotheek

Het College van Bestuur van de VU benoemt mevrouw dr. Hilde van Wijngaarden tot directeur Universiteitsbibliotheek als opvolgster van Josje Calff die op 1 juni 2017 met pensioen gaat.

28-02-2017 | 11:11

Nieuwe directeur UB

Marjolein Jansen (vice-voorzitter CvB): "Met Hilde wordt de VU versterkt met een directeur die haar vakgebied door en door kent. Haar loopbaan startte zij als wetenschapper en IT- consultant. Haar overgang naar het vakgebied van de bibliotheek leidde haar via de Koninklijke Bibliotheek naar de HvA/UvA waar zij succesvol (digitale) veranderingstrajecten heeft geleid. Door haar achtergrond zal zij een belangrijke schakel naar onze wetenschappers en studenten zijn en zal zij met haar team aan de nieuw ingezette koers van de bibliotheek uitstekend vorm kunnen geven".

Hilde van Wijngaarden: “De bibliotheek is voor mij bij uitstek een verbinder. Door het delen van informatie uit ons onderwijs en onderzoek groeit onze kennis. Dat de VU 'open' als een van haar kernwaarden heeft, geeft me het gevoel dat ik hier thuis ben. Ik werk graag aan het mogelijk maken van transparantie en doe dat het liefst in een open werksfeer."

De werving en selectie is volgens de geldende benoemingsprocedure verlopen waarbij de medezeggenschapsraad nauw betrokken is geweest.