De keuze van Lida en Myrthe uit de VU-erfgoedcollecties

Van 6 november tot 8 januari presenteren medewerkers en studenten in de UB-erfgoedvitrine hun persoonlijke keuze uit de erfgoedcollecties van de VU. Deze week de keuze van Lida Ruitinga en Myrthe Bleeker.

27-11-2017 | 9:24

Het erfgoed vertelt de geschiedenis van het onderwijs en onderzoek aan onze universiteit in diverse vakgebieden. Je vindt er verrassende zaken: van opgezette uilen, 17e eeuwse bijbels en globes, kunstwerken, medailles van studentenverenigingen, tot en met 3,5 miljard jaar oude fossielen en  microscopen uit de jaren ’70. De UB-Erfgoedvitrine staat op de 1e verdieping van het Hoofdgebouw bij ingang van de centrale bibliotheek.

De keuze van deze week

Deze week koos expert Lida Ruitinga, conservator Universiteitsbibliotheek VU, geen sterren maar kaarten op het doek. Lees hier waarom.
Gastconservator Myrthe Bleeker, 3e jaars studente Geschiedenis VU, koos VU plan 1937 Indië. Lees haar toelichting.

Wekelijks nieuwe objecten en verhalen

In totaal zeven medewerkers en studenten bezoeken de komende maanden als gastconservator de erfgoedcollecties en kiezen een object dat hen fascineert. Ook heeft de UB diverse experts uitgenodigd om een object te kiezen uit de collectie van hun vakgebied. Elke week onthullen we twee objecten en lees je op de UB website waarom het object gekozen is en wat het verhaal erachter is.

Minicolleges door vakexperts

Elke week houdt een van de vakexperts bij de UB-Erfgoedvitrine, 1e etage hoofdgebouw VU bij de ingang van de UB, tussen de middag een minicollege van tien minuten over het door hem of haar uitgekozen object. Iedereen is welkom!

Erfgoed gebruiken voor je onderwijs of onderzoek?

Ben je ook benieuwd naar de schatten in de erfgoedcollecties en wil je deze gebruiken voor je onderwijs en onderzoek? Neem dan via vraag.ub@vu.nl contact op met de conservatoren.

Voorwerpen voor de erfgoedcollectie?

Heb je een voorwerp waarvan je denkt dat dit een plek in de erfgoedcollectie verdient? Neem dan contact op met Liselotte Neervoort, projectleider Academisch Erfgoedobjecten.