COLOURBOMB: expositie en symposium over het fenomeen kleur

Van 17 februari - 1 mei 2018 vertonen vijf kunstenaars op uitnodiging van de VU hun werk in de expositieruimte van de VU rondom de Aula, eerste verdieping, VU-Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105.

22-01-2018 | 14:37

colourbomb

Kleur is een wezenlijk onderdeel van het menselijk bestaan. Waarom werkt kleur zo sterk op ons in?

Met deze vraag als uitgangspunt onderzocht Wil Uitgeest het fenomeen kleur. Ze promoveerde aan de Vrije Universiteit bij de faculteit der Godgeleerdheid met haar proefschrift: ‘Wie is er bang voor rood, geel en … blauw?’

Naar aanleiding hiervan nodigde de VU de kunstenaars Steven Aalders, Karin Trenkel, Kianoosh Motallebi, Simone Hoang en Rutger de Vries uit werk te tonen in de Expositieruimte van de VU. Alle vijf bieden zij ons een geheel eigen kijk op kleur.

De expositie Colourbomb opent op zaterdag 17 februari met een kleurrijk symposium. U bent van harte uitgenodigd!

Programma symposium en aanmelden