Hoe geef je studenten makkelijk toegang tot gesloten en open leermaterialen in Canvas?

Kom naar de workshop op 16 juli 2018, 13:00-15:30 uur, en denk mee!

06-07-2018 | 11:27

Als docent wil je je studenten graag makkelijk toegang geven tot zowel open als gesloten leermaterialen voor je cursus in Canvas. In deze workshop willen we graag met docenten in gesprek over waar je tegenaan loopt bij het zoeken en delen van open leermaterialen. Ook bespreken we samen met docenten en leveranciers van studiematerialen hoe we open en gesloten materialen samen in één digitale leeromgeving zoals Canvas kunnen integreren en aanbieden; en welke rol de Universiteitsbibliotheek daarin kan spelen.

> Meld je aan voor de workshop op 16 juli in het Library Lab van de Universiteitsbibliotheek (HG 1B-21).

Studenten kopen minder studieboeken
Opleidingen merken dat studenten steeds minder (of later in het studiejaar) studieboeken kopen. Ook komen er meer leveranciers die studenten tegen een redelijke  prijs digitaal studieboeken aanbieden. Tijdens deze workshop zijn diverse leveranciers van studiematerialen, zoals Kortext, Acaboo en Feedback Fruits, aanwezig om met docenten in gesprek te gaan. Daarnaast is ook SURF er om te vertellen over het SURF- project Open leermaterialen. Ook SURF wil graag van gedachten wisselen met docenten.

SURF-project Landelijke infrastructuur voor delen open leermaterialen
Steeds meer onderwijsinstellingen maken gebruik van eigen repositories om leermaterialen op te slaan en te delen. SURF ontwikkelt een landelijke infrastructuur die studenten online toegang biedt tot open leermaterialen en waarin docenten leermaterialen kunnen delen. Deze infrastructuur biedt docenten de mogelijkheid om het materiaal van vakgenoten te vinden en te gebruiken als basis voor, of ter verbetering van hun eigen lesmateriaal. Daarnaast biedt het studenten eenvoudig toegang tot een grote collectie leermateriaal waarmee zij beter kunnen studeren.
Geef je op via het aanmeldformulier. We stellen het zeer op prijs als je ook de vragen beantwoordt. Met jullie antwoorden kunnen we ervoor zorgen dat de inhoud van de workshop optimaal aansluit bij jullie kennis en behoeften. Vergeet niet je aan te melden!

Over het VU Onderwijscafé
Het VU Onderwijscafé is een plek waar iedereen met hart voor onderwijs elkaar ontmoet, waar docenten nieuwe contacten leggen en bestaande contacten onderhouden, waar onderwijservaringen worden uitgewisseld, waar nieuwe inspiratie wordt opgedaan bij onderwijsworkshops en waar collega’s van de UB, het AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU klaar zitten om advies te geven. Alle onderwijsvragen zijn bespreekbaar in het Onderwijscafé: groot of klein, innovatief of juist alledaags. Alleen een kop koffie komen halen mag natuurlijk ook.
Het VU Onderwijscafé is een evenement dat twee keer per maand plaatsvindt op maandag van 13:00 – 15:00 uur in het Library Lab van de UB (HG 1B 21). De betrokken VU-partners UB, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU verzorgen beurtelings inspiratiesessies.