Terugbrengen

Wanneer?
Geleende boeken moeten uiterlijk op de vervaldatum (de uitleentermijn is meestal 4 weken) worden teruggebracht. In 'Mijn account' in LibSearch staat wanneer het boek terug moet zijn.
Tijdschriften moeten gewoonlijk dezelfde dag nog worden teruggebracht.

Twee dagen vóór de vervaldatum sturen we je een herinnering per mail. Let op: dit geldt alleen voor boeken met een uitleentermijn van 4 weken (zie ook bij Lenen).

Waar?
Boeken, cd's en dvd's van de bibliotheek kun je terugbezorgen: 

  1. Bij de uitleenbalies tijdens openingstijden (zie Balies, openingstijden
  2. In een Book Return Box. Deze kun je vinden:
    - in het Hoofdgebouw, begane grond (naast de VU-boekhandel).
    - op de 9e etage, B-vleugel in het Hoofdgebouw tijdens openingstijden. Let op: alleen wat je vóór 16.00 uur in een van de dropboxen terugbezorgt, wordt nog dezelfde dag administratief verwerkt. Op sluitingsdagen van de UB balie in het Hoofdgebouw worden de dropboxen niet geleegd. Zie voor openingstijden in de zomer en tijdens feestdagen Balies, openingstijden.
    - in Initium, tweede etage. Let op: materiaal dat van maandag t/m vrijdag vóór 13.30 uur in de box wordt gedeponeerd, wordt nog dezelfde dag administratief verwerkt.

Terugbrengen in de Book Return Box   Dropbox naast VU-boekhandel

Een item door iemand anders terug laten brengen of opsturen per post is ook mogelijk (onder verantwoordelijkheid van de afzender).

Te laat
Boeken of tijdschriften die te laat worden teruggebracht, kosten € 0,10 per item per dag (tentamenliteratuur € 2,50 per dag). Betalen van de boete kan direct bij het terugbrengen van het boek (bankpas - pinnen of contactloos) maar mag ook later; het bedrag blijft dan openstaan.
Boete betalen kan niet voor items die nog niet zijn teruggebracht.

Bij een totale boete van € 20,- wordt de lenerspas automatisch geblokkeerd. De pas wordt weer geldig na betaling.