Zoek- en referentietools

Naast het zoeksysteem LibSearch biedt de Universiteitsbibliotheek verschillende handige tools die je helpen bij: het zoeken naar literatuur; het beheren van de gevonden literatuurbestanden; en het verkrijgen van toegang tot de digitale UB-collecties van buiten de campus.

VU LibSearch links tonen in Google Scholar
Installeer de Lean Library browserextensie om ook buiten de campus automatisch "VU LibSearch" links bij je Google Scholar zoekresultaten  te zien. Of gebruik deze handleiding (PDF).

VU LibSearch links tonen in PubMed    
Installeer de Lean Library browserextensie voor het automatisch tonen van links naar LibSearch, zowel op als buiten de campus. Of gebruik deze link.

Referenties maken en beheren met EndNote
Het softwareprogramma EndNote helpt je bij het organiseren en beheren van je literatuurverwijzingen.

Toegang buiten de campus
Installeer de Lean Library browserextensie om ook buiten de campus toegang te krijgen tot digitale content waarvoor de UB een licentie heeft afgesloten.
De extensie is beschikbaar voor Chrome, Edge, Firefox, Opera en Safari. Gebruik je liever een andere browser? Installeer dan de UBVU Off-Campus Access bookmark:

Voeg onderstaande link toe aan de bookmarks van de browser. Klik niet op de link, maar sleep de link naar de bookmarks balk van de browser of klik met de rechtermuisknop op de link.

UBVU Off-Campus Access

Voor handmatige installatie:
- maak een willekeurige bookmark aan;
- bewerk de eigenschappen;
- wijzig de naam van de bookmark naar UBVU Off-Campus Access;
- kopieer de code hieronder als URL in de bookmark:
javascript:void(location.href='http://vu-nl.idm.oclc.org/login?url='+location.href)
Tip: gebruik de bookmarks balk om de bookmark als knop weer te geven.

Om te testen of de installatie van de bookmark correct is verlopen kun je naar dit artikel gaan. Klik vervolgens op de UBVU Off-Campus Access bookmark en log in met je VUnetID of VUmc-account.

Voor vragen, opmerkingen of om een probleem te melden, neem contact met ons op via het vragenformulier.