Slim literatuur zoeken voor je paper (voertaal: Engels)

08-11-2018

10.00-12.00

VU hoofdgebouw, Bibliotheek, 1e etage, B-vleugel (zaal 1B-21)

Slim literatuur zoeken voor je paper (voertaal: Engels)

Aanmelden workshop

Vermeld bij je aanmelding:
- VU/VUmc-mailadres of VU-studentnummer
- de naam van je faculteit/studie

Per workshop is er plaats voor 12 deelnemers.

Verhinderd?

Ben je verhinderd? Laat het ons dan tijdig weten via vraag.ub@vu.nl, dan kunnen we een ander blij maken.

Universiteitsbibliotheek

Cursus / training

Zoek je betrouwbare wetenschappelijke literatuur voor je paper, artikel, scriptie of proefschrift? Wil je weten welke (online) bronnen - databases, tijdschriften - je kunt gebruiken? Volg dan deze workshop. Na afloop weet je hoe je een doordachte zoekstrategie opzet. Zo kom je tot relevantere en actuelere zoekresultaten.

Je leert ook:
- Waar je Google wel en niet voor kunt gebruiken.
- Waaraan een wetenschappelijk artikel moet voldoen.
- Hoe je de betrouwbaarheid van de gevonden informatie kunt beoordelen.
- Hoe je je onderzoeksvraag opstelt en vervolgens ontleedt in zoektermen.
- Booleaans zoeken (combineren en uitsluiten van zoektermen met AND, OR, NOT, NEAR); Citatie zoeken.

Wat vonden anderen van deze workshop?
Masterstudent Architectuur Marja Heijers: ‘Deze workshop heeft echt een deur voor me geopend. Ik zie nu minder op tegen het literatuur zoeken voor mijn paper en scriptie’

Voor wie?
Studenten, medewerkers en onderzoekers met behoefte aan (bij)scholing in het zoeken naar literatuur.

Voorkennis
We adviseren je voorafgaand aan de workshop de Libguide Algemeen door te nemen.

Kosten

Gratis voor VU/VUmc-medewerkers en VU-studenten, voor anderen zie de tarievenlijst (PDF).