VU Library Live talkshow over Open Access

15-11-2018

16.00 - 18.00

VU-Hoofdgebouw, Studiezaal 2B ‘De Verdieping’

VU Library Live talkshow over Open Access

Aanmeldformulier 15 november - Open Access.

Universiteitsbibliotheek

Overig

Debat

Op 15 november om 16.00 start de Universiteitsbibliotheek met ‘VU Library Live’, een talkshow - die een week later ook te beluisteren is als podcast - waarin we met onderzoekers, docenten en thema-experts, spreken over nieuwe ontwikkelingen in de academische wereld. Denk aan onderwerpen als: Open Access publiceren, Open leermaterialen, Research Data Management, Outreach, citizen science, Impact, nieuwe manieren van onderzoekevaluatie en wetenschappelijke integriteit. Ook komt aan bod hoe de UB bij deze onderwerpen kan ondersteunen en adviseren. 

Aflevering 1 VU-Library Live: Waarom is Open Access nodig en hoe maken we 100% Open Access werkelijkheid
In aflevering 1 spreken we met vier gasten over waarom het zo belangrijk is om de resultaten van wetenschappelijk onderzoek voor iedereen vrij toegankelijk te maken. Niet alleen voor de wetenschap maar ook voor leraren en hun leerlingen, huisartsen en hun patiënten en voor start ups. Kortom voor de hele samenleving.

Wat is er nodig is om ervoor te zorgen dat onderzoekers ook echt Open Access gaan publiceren?
Welke drempels en misverstanden zijn er nog, en wat is nodig om die weg te nemen? Wat levert Open Access onderzoekers en de samenleving op?

Onze gasten zijn:
- Eppo Groenewold – oud-conrector en adviseur van het Revius Lyceum in Doorn
- Wies van Roosmalen, manager Onderzoek en Implementatie bij KWF Kankerbestrijding
- Dr. Eelco Ruijter, Vrije Universiteit, Faculty of Science, Organic Chemistry 
- Dr. Sander Begeer, Vrije Universiteit, Faculty of Behavioural and Movement Sciences, Clinical Developmental Psychology, gespecialiseerd in autisme.

Vragen, discussie en borrel
Na afloop van het vraaggesprek is er gelegenheid tot vragen stellen en verdere discussie. We sluiten elke talkshow af met een borrel.

Bijwonen
Onderzoekers, docenten, en andere geïnteresseerden, zijn van harte uitgenodigd om de VU Library Live Talkshow bij te wonen. Aanmeldformulier 15 november - Open Access
Locatie: Studiezaal 2B in het VU Hoofdgebouw

Podcast beluisteren
Je kunt Library Live podcast over Open Access vanaf 22 november beluisteren via: Soundcloud

Luister nu alvast naar de 1e Library Live podcast: een introductie en een impressie van het Open Science Festivalempty

Abonneer je op onze podcast (zie Soundcloud RSS feed) en/of volg ons op Twitter en Facebook. Je krijgt dan een bericht als er weer een nieuwe talkshow is of als de podcast online staat.