VU Research Portal: nieuwe ontwikkeling VU

Begin 2017 verandert de manier waarop VU-onderzoekers hun onderzoeksresultaten registreren en opslaan. Ook het raadplegen van gegevens over VU-onderzoek gaat dan anders.

30-11-2016 | 14:44

Het huidige onderzoeksinformatiesysteem Metis en het digitaal archief DARE worden vervangen omdat ze niet langer voldoen aan de vereisten voor registratie en opslag van onderzoek. De VU heeft samen met VUmc, UvA, AMC en HvA het systeem PURE bij Elsevier aangekocht. PURE biedt veel gebruikersgemak en veel mogelijkheden voor het automatisch genereren van de persoonlijke pagina’s van wetenschappers. De huidige persoonlijke pagina’s worden dan ook vervangen door persoonlijke pagina’s in een nieuwe research portal. De Universiteitsbibliotheek (UB) bericht de komende tijd regelmatig over de ontwikkelingen en gevolgen voor onderzoekers en ondersteunend personeel.

Vanaf begin 2017 zijn alle onderzoekers en hun onderzoek te vinden via de VU Research Portal, die draait op het systeem PURE. Bekijk alvast wat de portal te bieden heeft op de introductie website, http://research.vu.nl Let op: dit is nog niet de daadwerkelijke portal. Die is begin 2017 op hetzelfde webadres te vinden.

Voor alle vragen over PURE en de VU Research Portal kun je terecht bij de UB. Als onderzoeker kan je terecht bij de beleidsmedewerker onderzoek van je faculteit, kijk daarvoor op de supportpagina op VUnet

research portal