Bekijk het programma voor de SURF Research Roadshow op 25 mei

Je kunt je nu inschrijven voor de presentaties

09-05-2018 | 14:04

Truck_ResearchRoadshowSurf

Het programma omvat zes presentaties. SURF/experts geven de presentaties. Bij alle presentaties zijn ook VU-experts en onderzoekers aanwezig om samen met de deelnemers op deze onderwerpen te reflecteren vanuit het perspectief van onderzoek aan de VU.

Schrijf je in voor de presentaties 

Zes presentaties tussen 10:00 - 16.00 uur
SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland, organiseert een Research Roadshow langs de Nederlandse universiteiten en UMCs. De SURF Research Roadshow bezoekt de VU op vrijdag 25 mei, de dag waarop de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht wordt. In hun truck op het Campusplein geven experts van SURF tussen 10.00 en 16.00 uur presentaties over onder meer: de gevolgen van de AVG op wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld met betrekking tot het opslaan van privacy-gevoelige onderzoeksdata. Daarnaast zijn er tijdens de Roadshow presentaties over verschillende tools en diensten die je kunt gebruiken voor het beheren van je onderzoeksgegevens.

Alle onderzoekers zijn welkom
We heten alle onderzoekers van VU Amsterdam van harte welkom in de truck van SURF, die te vinden zal zijn tussen het basketbalveld en de beachvolleybalvelden. We hopen je daar te zien! Het Engels is de voertaal tijdens de Roadshow.

Experts van VU Amsterdam
Er zullen gedurende de dag experts van VU Amsterdam bij de truck aanwezig zijn om zaken rondom databeheer bij je onderzoek te bespreken. Waar mogelijk zullen we ook tools bespreken die VU Amsterdam beschikbaar stelt voor dataopslag, -analyse en -archivering (e.g. SciStor, SciCloud, BAZIS-cluster, DataverseNL, ArchStor, DarkStor).

Bekijk het programma 

Meld je aan
Je kunt je inschrijven voor afzonderlijke sessies. In de truck is per presentatie plaats voor 20 personen; het is wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt voor een sessie, kun je op een reservelijst worden geplaatst. Als je je hebt opgegeven, maar uiteindelijk toch niet kan komen, verzoeken wij je vriendelijk om je af te melden bij ons (researchdataservices.ub@vu.nl), zodat we je plek aan iemand anders kunnen aanbieden.