Seminar ‘Managing & Sharing research data – Hoe en waarom?'

Donderdag 1 november 2018, 13.00-16.30 uur, Atrium, VU Medische faculteit

08-10-2018 | 14:59

Onderzoekfinanciers en uitgevers stellen steeds strengere eisen aan het beheren (en delen) van onderzoekdata. Open Science, waaronder het open delen en publiceren van onderzoekdata,  is in opmars. En sinds mei is er een nieuwe privacywet. Wat betekent dit voor jouw onderzoekswerk en -data?

Hoe zorg je ervoor dat je voldoet aan alle regels?
Hoe zorg je ervoor dat je voldoet aan alle regels? Hoe kun je je data delen en waarom zou je dat doen? En hoe ondersteunen VU-diensten als de Universiteitsbibliotheek, Dienst IT en Juridische Zaken je hierbij? Drie experts vertellen over de nieuwste ontwikkelingen en hun aanpak. Aan bod komen onder andere: registratie, veilige opslag, (her)gebruik, juridische en ethische aspecten van data, en de eisen van financiers.

Voor wie?
Dit (gratis) seminar is door de Universiteitsbibliotheek samengesteld voor PhD studenten en onderzoekers van de VU en het VUmc. Anderen zijn van harte welkom deel te nemen, mits er genoeg plaats is. Alle presentaties zijn in het Engels.

Aanmelden via dit formulier is verplicht.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op via seminars.ub@vu.nl.