VU Onderwijscafé – Creatie van open interactieve textbooks

Wat komt er kijken bij het maken van een open interactief tekstboek? En wie op de VU kan je hierbij helpen?

16-10-2018 | 14:21

Tijdens het VU Onderwijscafé op maandagmiddag 22 oktober, dat wordt verzorgd door de UB en het AVC, bespreken we het proces: van idee tot publicatie en integratie in Canvas.

Het VU Onderwijscafé is een plek
- waar iedereen met hart voor onderwijs elkaar ontmoet,
- waar docenten nieuwe contacten leggen en contacten onderhouden,
- waar onderwijservaringen worden uitgewisseld,
- je nieuwe inspiratie opdoet in onderwijsworkshops
- waar collega’s van de Universiteitsbibliotheek, het AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU klaar zitten om advies te geven.
Alle onderwijsvragen zijn bespreekbaar in het Onderwijscafé: groot of klein, innovatief of juist alledaags. Alleen een kop koffie komen halen mag natuurlijk ook.

Twee keer per maand op maandag
Het VU Onderwijscafé vindt twee keer per maand plaats op maandag van 13:00 – 15:00 uur in het Library Lab van de UB (HG 1B 21). De betrokken VU-partners UB, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU verzorgen beurtelings inspiratiesessies over onderwijsonderwerpen. Aanmelden hoeft niet, maar wordt wel gewaardeerd: aanmeldformulier.

Opbouw bijeenkomst van het VU Onderwijscafé
Het eerste uur (13:00 – 14:00 uur) bestaat uit een inspiratiesessie (seminar of workshop) waar je  kosteloos aan kunt deelnemen. Het uur daarna kan, afhankelijk van het onderwerp, worden ingericht als uitloopmogelijkheid/ruimte om na te praten of als praktijkuur. Tijdens een praktijkuur kun je zelf aan de slag met de tips en materialen die je tijdens de inspiratiesessie hebt gekregen. Tijdens het VU Onderwijscafé kunnen docenten binnenlopen voor een kop koffie, kunnen ze met uiteenlopende onderwijsvragen terecht bij de aanwezige adviseurs van de betrokken VU-partners (UB, SOZ, AVC, LEARN! Academy, IT en KnowVU) en kunnen ze bijpraten met collega’s van alle faculteiten.