Reacties van de VSNU en de UKB op de implementatie van Plan S

Onderzoekers kunnen nog tot 6 februari hun reactie geven op Plan S.

04-02-2019 | 13:31

Op 31 januari organiseerden NWO en ZonMw met medewerking van de KNAW en de VSNU een consultatiebijeenkomst over de implementatie van Plan S. Sinds de bekendmaking van Plan S in september 2018 is er discussie over de vraag hoe de Nederlandse wetenschap het beste de overstap naar open access kan maken.

De discussies worden gevoerd door betrokken wetenschappers, die vaak de doelstelling van open access steunen, maar zich ook zorgen maken over de uitwerking van Plan S om dat te bereiken.

Reacties van VSNU en UKB op Plan S
De afgelopen dagen gaven onder anderen de VSNU en UKB - het  samenwerkingsverband van universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek – hun reactie op Plan S.
- Reactie VSNU
- Reactie UKB

In het statement van de UKB kun je ook lezen hoe de UKB zich inzet voor Open Access en wat dit tot nu toe heeft opgeleverd voor onderzoekers.

Ook je reactie geven?
Wetenschappers kunnen nog tot en met 6 februari hun reacties sturen.