Dit vinden medewerkers en studenten de indrukwekkendste stukken uit VU Erfgoed & Collecties

Eerste plaatsen voor: VU propagandafilm, ‘De Zakkendraagster’, de kaart van Batavia, de Delftse bijbel, en de synthetische kristallen.

09-07-2019 | 13:41

Verschillende VU medewerkers en studenten lieten ons de afgelopen maanden weten wat zij de mooiste, ontroerendste of indrukwekkendste stukken uit de bijzondere collecties vinden. Ze kozen hun top drie uit vijf topstukken die de conservatoren gekozen hadden. Iedereen die gestemd heeft veel dank! Hieronder kun je de uitslagen bekijken.

Collecties gebruiken voor je onderwijs of (scriptie)onderzoek?
Wil je boeken, kaarten, archiefstukken, apparaten of kunst uit de collecties gebruiken voor je onderwijs, studie of onderzoek? Neem dan contact op met onze conservatoren. Zij denken graag met je mee over een onderzoeksonderwerp. Je kunt de collecties vinden en bekijken via LibSearch, de Beeldbank, en Geoplaza. Bekijk deze lijst met mogelijke scriptieonderwerpen. UB-medewerkers helpen je graag op weg, reiken je onderzoeksmateriaal aan en kunnen je ook bijstaan in het verdere scriptietraject.

Uitslag Topstukken verkiezing

Protestants Erfgoed (11 stemmen)
1.    Propagandafilm
2.    Agenda’s van VU-rector en verzetsheld V.H. Rutgers