UB-Workshops: slim literatuur of data leren zoeken en verwerken

Maak dit collegejaar een goede start. Er zijn workshops voor zowel studenten als onderzoekers.

26-08-2019 | 10:39

Meer informatie en Registratie voor de workshops

Workshop Slim literatuur zoeken voor je paper

Zoek je betrouwbare wetenschappelijke literatuur voor je paper, artikel, scriptie of proefschrift? Wil je weten welke (online) bronnen - databases, tijdschriften - je kunt gebruiken? Volg dan deze workshop. Na afloop weet je hoe je een doordachte zoekstrategie opzet. Zo kom je tot relevantere en actuelere zoekresultaten.

Wat vonden anderen van deze workshop?
Masterstudent Architectuur Marja Heijers: ‘Deze workshop heeft echt een deur voor me geopend. Ik zie nu minder op tegen het literatuur zoeken voor mijn paper en scriptie

Ona Geerman, deeltijdstudente Accountancy & Control, heeft veel geleerd. Ona vertelt: “We bespraken de voor- en nadelen van het zoeken via Google en we hebben geleerd hoe je LibSearch, de zoekomgeving van de Universiteitsbibliotheek optimaal kunt gebruiken, vooral hoe je Booleaans kunt zoeken met de aanduidingen AND, OR en NOT vond ik interessant en ook hoe je een zoekstrategie opstelt. Dat kende ik nog niet. Het helpt echt om je zoekopdracht specifieker te maken. Om te voor komen dat je nep artikelen gebruikt voor je thesis, werd de wijze van toetsen van bronnen geleerd.

Endnote: Makkelijk bronvermeldingen maken
 algemeen & medisch
Bespaar jezelf veel tijd en moeite bij het schrijven van je scriptie. Gebruik Endnote. Citaten en bronvermeldingen worden met één klik opgemaakt zoals jij dat wenst.

Workshop Endnote: Benut meer mogelijkheden van Endnote!
Benut meer mogelijkheden van EndNote! Aan de hand van een casus word je uitgedaagd je referenties niet alleen te importeren, maar ook te beheren. Ten slotte boots je de echte publicatiepraktijk na waarin je bibliografie aan heel specifieke eisen moet voldoen.

Meer informatie en inschrijven
Meer informatie en inschrijven voor de workshops. De workshops zijn gratis voor medewerkers en studenten van VU/VUmc en ACTA.

Ondersteuning bij het zoeken van data

Van 1 juli tot en met december 2019 is het mogelijk ons te mailen of te bellen +31-20-59 85166 voor ondersteuning bij het zoeken van data. Een persoonlijke afspraak maken kan ook. Er is in deze periode geen inloop-helpdesk.

Online support bij het zoeken naar data en data management is steeds beschikbaar via:

- Finding Data
- Working with data
- Research Data Management

Je kunt ook zelf de Library Guides (Libguides) doornemen of een workshop op maat aanvragen.
Tijdstip, duur en plaats in overleg. Aanvragen: algemeen; medisch

Op de hoogte blijven van onze workshops en activiteiten voor medewerkers en studenten?
Volg ons via Facebook