Feestelijke opening VU RDM Support Desk op 3 december a.s

Maak kennis met het multidisciplinaire team van datadeskundigen voor al je research data management vragen.

26-11-2019 | 16:19

Op 3 december van 16:00-18:00 is er een feestelijke opening van de VU RDM Support Desk.

De desk biedt eerstelijns praktische hulp en advies bij vragen, zoals:
•    Het schrijven van een datamanagementparagraaf- en plan
•    Het FAIR maken van je data
•    RDM-gerelateerd advies rondom het verkrijgen van een beurs, bijv. hoe je RDM-kosten moet begroten in beursaanvragen
•    Het omgaan met gevoelige data en de Algemene Verordening Gegevensbescherming
•    Databeveiliging en dataclassificatie

Nauwe samenwerking met facultaire data stewards
De Universiteitsbibliotheek is de trekker van de RDM Support Desk en werkt nauw samen met de facultaire data stewards. Het afhandelen van alle vragen en verzoeken die binnenkomen verloopt in nauwe samenwerking met een pool van experts, waaronder het Expert Center IT voor Onderzoek. Zij zijn binnen IT de spin in het web om IT-gerelateerde vragen af te handelen in samenwerking met andere IT-afdelingen.

Vind je het leuk om naar de opening op 3 december te komen? Je bent van harte uitgenodigd. Aanmelden kan bij de programmamanager van het VU Research Support Programma Imke Limpens.

Locatie: en tijd: 16:00-18:00 in Atrium, Medische Faculteit