Corona-maatregelen & UB-dienstverlening

Op deze pagina vind je de actuele dienstverlening van de Universiteitsbibliotheek. Vanwege de steeds veranderende landelijke coronamaatregelen wordt de dienstverlening van de UB regelmatig aangepast.

09-10-2020 | 16:18

Dienstverlening: online en op campus
De UB is online bereikbaar. Stel je vragen via vraag.ub@vu.nl, telefonisch of via WhatsApp. Contactinformatie vind je onderaan deze pagina.
De informatiebalie op de eerste verdieping van het VU Hoofdgebouw is elke dag open. Als gevolg van de coronamaatregelen is de dienstverlening aangepast. De Medische Bibliotheek is gesloten.

Controleer voor je de UB bezoekt de actuele openingstijden op onze Bezoek & Gebruik-pagina’s.

Beperkt aantal studieplekken in het VU Hoofdgebouw
Er is een beperkt aantal studieplekken in het VU Hoofdgebouw voor studenten die door omstandigheden niet thuis niet kunnen studeren.
Kom je studeren op campus? Houd je dan aan de basisregels.
In dit overzicht kun je zien hoeveel studieplekken er nog vrij zijn op welke verdieping in het VU Hoofdgebouw.
De studiezaal van de Medische Bibliotheek is momenteel gesloten.

Digitale collecties vanuit huis gebruiken
Als medewerker of student van VU of VUmc kun je de e-journaals, e-books, online artikelen en databases waarvoor de UB een licentie heeft vanuit huis gebruiken. Er zijn verschillende manieren waarop je vanuit huis toegang kunt krijgen.

Boeken reserveren via LibSearch & ophalen
Wil je toch een gedrukt boek uit onze collectie lenen? Dat kan. Maak dan eerst een reservering via LibSearch. Zodra het boek beschikbaar is, sturen we je een mail en kun je het op komen halen.  Let op: mailtjes uit LibSearch komen soms in je spam box!

Raadplegen Bijzondere collecties
Je kunt materialen uit onze bijzondere collecties en archieven op afspraak raadplegen. Plan een afspraak in via vraag.ub@vu.nl of via 020 598 5200.

Ben je student? Activeer je collegekaart zodat je er mee kunt lenen

Externe UB-leden
Als extern UB-lid (leden die geen VU-medewerker of VU-student zijn) kun je op afspraak boeken afhalen of raadplegen. Houd er wel rekening mee dat het aantal plekken zeer beperkt is. Vanwege de coronamaatregelen kunnen wij op dit moment geen nieuwe externe UB-leden inschrijven.

Contact
De servicedesk van de UB staat ook nu online voor je klaar en zal je zo snel mogelijk verder helpen.
Neem contact met ons op via:

Mail: vraag.ub@vu.nl
Telefoon: 020-598 5200
WhatsApp: 06-2569 4822

Kijk ook op vu.nl/coronavirus voor actuele informatie omtrent de maatregelen op de VU met betrekking tot het coronavirus.