Dienstverlening Universiteitsbibliotheek

Bij de UB in het Hoofdgebouw van VU kun je dagelijks terecht voor het afhalen en raadplegen van vooraf gereserveerde boeken. Daarnaast hebben we op dit moment 75 stilteplekken voor studenten die door omstandigheden thuis niet kunnen studeren.

09-09-2020 | 9:25

Plan je bezoek
Een groot deel van onze collectie is thuis digitaal te raadplegen. Installeer de Library Access plugin en je krijgt tijdens het browsen vanzelf een seintje als content voor jou toegankelijk is. Kijk op onze pagina over toegang buiten de campus voor meer informatie.
Als je toch een boek uit onze collectie nodig hebt, moet je het reserveren via LibSearch. Je krijgt dan een mailtje zodra het boek beschikbaar is. Let op: dit kan in je spam box terecht komen!
Lees voor je de UB bezoekt de praktische informatie op onze Bezoek & Gebruik-pagina’s.

Bijzondere collecties
Materialen uit onze bijzondere collecties en archieven zijn op afspraak te raadplegen. Je kunt een afspraak inplannen via vraag.ub@vu.nl of via 020 598 5200.

Extern lidmaatschap
Als gevolg van toegangsrestricties op de campus is de UB helaas nog gesloten voor nieuwe externe leden. Heb je al een lidmaatschap dan kun je op afspraak boeken afhalen of raadplegen. Houd er wel rekening mee dat het aantal plekken zeer beperkt is.

Contact
De servicedesk van de UB staat ook nu online voor je klaar en zal je zo snel mogelijk verder helpen.
Neem contact met ons op via:
Mail: vraag.ub@vu.nl
Telefoon: 020 -598 5200
WhatsApp: 06 - 2569 4822

Kijk ook op vu.nl/coronavirus voor actuele informatie omtrent de maatregelen op de VU met betrekking tot het coronavirus.