Corona-maatregelen & UB-dienstverlening

Op deze pagina vind je de actuele dienstverlening van de Universiteitsbibliotheek. Vanwege de steeds veranderende landelijke coronamaatregelen wordt de dienstverlening van de UB regelmatig aangepast.

16-12-2020 | 14:51

De Universiteitsbibliotheek is open, maar vanwege de Lockdown (15-12-2020) zijn de openingstijden van de Informatiebalie en de dienstverlening aangepast. De Medische Bibliotheek is gesloten.

Openingstijden Informatiebalie ingekort
De openingstijden van de Informatiebalie op de eerste verdieping in het VU Hoofdgebouw zijn ingekort.

Stel je vragen online of telefonisch
- E vraag.ub@vu.nl
- T 020-598 5200
- WhatsApp 06-2569 4822.

Beperkt aantal studieplekken in het VU Hoofdgebouw
Er is een beperkt aantal studieplekken in het VU Hoofdgebouw voor studenten die door omstandigheden niet thuis kunnen studeren.
De studiezalen in de Medische Bibliotheek en op de 1e verdieping in het VU Hoofdgebouw zijn gesloten.

In dit overzicht zie je hoeveel studieplekken er nog vrij zijn op welke verdieping in het VU Hoofdgebouw. Kom je studeren op campus? Houd je dan aan de basisregels.

Digitale collecties vanuit huis gebruiken

Als medewerker of student van VU of VUmc kun je de e-journals, e-books, online artikelen en databases waarvoor de UB een licentie heeft vanuit huis gebruiken. Lees hoe je vanuit huis toegang krijgt.

Boeken reserveren via LibSearch & ophalen
Wil je een gedrukt boek uit onze collectie lenen? Dat kan. Maak dan eerst een reservering via LibSearch. Zodra het boek beschikbaar is, sturen we je een mail en kun je het op komen halen tijdens de openingsurenvan de Informatiebalie. Let op: mailtjes uit LibSearch komen soms in je spam box!

Bezorgafspraak
Kun je door omstandigheden de VU niet bezoeken? Neem dan contact op voor een bezorgafspraak.

Raadplegen Bijzondere collecties
Je kunt materialen uit onze bijzondere collecties en archieven op afspraak raadplegen. Plan een afspraak in via vraag.ub@vu.nl of via 020 598 5200.

Ben je student? Activeer je collegekaart zodat je er mee kunt lenen

Externe UB-leden
Als extern UB-lid (leden die geen VU-medewerker of VU-student zijn) kun je boeken reserveren en afhalen. Er zijn op dit moment geen raadpleegplekken beschikbaar. Ook kunnen wij momenteel geen nieuwe externe UB-leden inschrijven.

vraag.ub@vu.nl
T 020-598 5200
WhatsApp: 06-2569 4822

Kijk ook op vu.nl/coronavirus voor actuele informatie omtrent de maatregelen op de VU met betrekking tot het coronavirus.