Dienstverlening Universiteitsbibliotheek

Met ingang van 29 juni levert de UB weer op regelmatige basis documenten aan VU-studenten en -medewerkers. Ook bieden we in het VU-Hoofdgebouw weer dagelijks mogelijkheden om boeken ter plekke te raadplegen.

16-06-2020 | 16:02

Plan je bezoek
Een groot deel van onze collectie is thuis digitaal te raadplegen. Installeer de Library Access plugin en je krijgt tijdens het browsen vanzelf een seintje wanneer content voor jou toegankelijk is. Kijk op onze pagina over toegang buiten de campus voor meer informatie.

Als je toch een boek uit onze collectie nodig hebt, kun je het reserveren via LibSearch. Je krijgt dan een mailtje zodra het boek beschikbaar is. Let op: dit kan in je spam box terecht komen!

Ben je student? Dan kun je vervolgens contact met ons opnemen om een bezorg- of bezoekafspraak te maken. Een bezoekafspraak is alleen mogelijk als het boek niet geschikt is voor verzending of als je meer dan 4 exemplaren wilt raadplegen. Het is niet mogelijk om zonder afspraak boeken af te halen.

VU-medewerkers kunnen boeken wel zonder afspraak ophalen, volgens de bezoekregels van het VU-Hoofdgebouw. De bezoekersaantallen op de campus  worden gereguleerd. Daardoor is de levertijd van een reservering afhankelijk van de drukte.

Wil je meer weten over boekreserveringen en leveringsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op via vraag.ub@vu.nl of 020 598 5200.

Openingstijden
Onze openingstijden zijn anders dan je gewend bent: van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur. De Medische Bibliotheek in het VUmc is nog gesloten.

Raadplegen
Ben je bezig met je scriptie en heb je veel boeken of naslagwerken nodig? Neem dan eerst contact op met je scriptiebegeleider of docent om eventuele alternatieven te bespreken. Als die er niet zijn, kun je boeken op afspraak inzien in de UB. Neem voor meer informatie contact op via vraag.ub@vu.nl of 020 598 5200.

Studieplekken
Als je door omstandigheden thuis niet goed kunt studeren, kun je gebruikmaken van tijdelijke voorzieningen op de campus. Meer informatie vind je bij de Corona-FAQ’s op de VU-site. De studieplekken in het VU-Hoofdgebouw zijn voorlopig helaas nog gesloten.

Bijzondere collecties en archieven
VU-studenten en -medewerkers kunnen op afspraak materialen uit onze bijzondere collecties en archieven inzien. Je kunt een afspraak inplannen via vraag.ub@vu.nl of via 020 598 5200.

Extern lidmaatschap
Als gevolg van toegangsrestricties op de campus is de UB helaas nog gesloten voor externe leden. Het is wel mogelijk om boeken aan te vragen maar deze kunnen we pas leveren als de restricties zijn opgeheven. Betaalde abonnementen verlengen we gratis verlengen voor de duur van de sluiting.

Contact
De servicedesk van de UB staat ook nu online voor je klaar en zal je zo snel mogelijk verder helpen.
Neem contact met ons op via:
Mail: vraag.ub@vu.nl
Telefoon: 020 -598 5200
WhatsApp: 06 - 2569 4822

Kijk ook op vu.nl/coronavirus voor actuele informatie omtrent de maatregelen op de VU met betrekking tot het coronavirus.