Dienstverlening universiteitsbibliotheek

De UB-locaties in het VU Hoofdgebouw en het VUmc zijn vanwege de Corona-crisis gesloten maar online gaat onze dienstverlening onverminderd door.

14-05-2020 | 15:41

Met je VU-Net-id zijn al onze e-books en online artikelen overal toegankelijk. Wil je rustig doorwerken zonder telkens in te hoeven loggen? Bekijk dan onze webpagina over toegang buiten de campus.

Veel wetenschappelijke uitgeverijen stellen wegens het coronavirus tijdelijk e-books, digitale bronnen en lesmateriaal gratis ter beschikking, of verhogen tijdelijk het aantal gebruikers dat tegelijk kan inloggen. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en houden je op de hoogte via onze speciale Covid-19-pagina

Digitaal, tenzij…
Zijn bepaalde boeken uit onze collectie voor jou onmisbaar bij het (af-)studeren? Neem dan eerst contact op met je scriptiebegeleider of docent om eventuele alternatieven te bespreken. Als die er niet zijn, gaan we graag voor je na of we de boeken of scans daaruit kunnen leveren. Stuur je verzoek naar vraag.ub@vu.nl of bel naar 020 - 5985200. Maak je aanvraag zo compleet en concreet mogelijk, bij voorbeeld met gegevens uit LibSearch. Heb je vragen over literatuur op jouw vakgebied of wil je tips over de beste zoekstrategie? Neem dan contact op met één van onze vak- en themaspecialisten.

Magazijnaanvragen
Als je een bepaald boek uit onze collectie graag zou willen lenen zonder dat het haast heeft, kun je via LibSearch een aanvraag plaatsen. Deze boeken gaan we leveren zodra de VU weer open gaat. Je ontvangt bericht zodra het boek beschikbaar is.

Verlengen         
Zolang de UB vanwege de Corona-crisis is gesloten, zorgen wij ervoor dat je boeken op tijd worden verlengd. Ook schelden we de boetes kwijt die in deze periode zijn ontstaan.
Via je LibSearch-account kun je de leentermijn van je boeken ook zelf verlengen. Lukt dat niet? Neem dan contact ons op met via 020 - 598 5200 of vraag.ub@vu.nl

Interbibliothecair leenverkeer
Het interbibliothecair leenverkeer is landelijk grotendeels tot stilstand gekomen. Op dit moment kunnen we daarom alleen scan-aanvragen voor artikelen of hoofdstukken in behandeling nemen maar is het niet mogelijk leenaanvragen te plaatsen. Houd wel rekening met langere leveringstijden of tijdelijke onbeschikbaarheid. Neem voor vragen contact op met ibl.ub@vu.nl

Digitaal onderwijsmateriaal
Voor docenten is extra informatie over digitaal onderwijsmateriaal beschikbaar via Canvas.

De servicedesk van de UB staat ook nu online voor je klaar en zal je zo snel mogelijk verder helpen via:
Mail: vraag.ub@vu.nl
Telefoon: 020 -598 5200
WhatsApp: 06 - 2569 4822

Ook de overige online diensten van de UB zijn onverminderd toegankelijk.
Vragen over Pure, mail: pure.support.ubvu@vu.nl.
Hulp bij Open Access publiceren, mail: openaccess.ub@vu.nl.
Hulp bij Research Data Management, mail naar: rdm@vu.nl.

Voor vragen is de helpdesk UB online en zal je zo snel mogelijk verder helpen: vraag.ub@vu.nl

Kijk op vu.nl/coronavirus voor actuele informatie omtrent de maatregelen op de VU met betrekking tot het coronavirus.