Data Management Plan Tool

Maak en deel je datamanagementplannen in DMPonline
Vanaf nu kun je de tool DMPonline gebruiken voor het maken en delen van je datamanagementplannen (DMP). In een DMP vermeld je welke types data je nodig hebt voor je onderzoeksproject, en hoe je deze gaat verwerken, opslaan en archiveren. DMPonline biedt de DMP-templates van diverse subsidieverstrekkers zoals NWO, ZonMw, ERC, Horizon2020 en Wellcome Trust. Daarnaast is er een template voor VU-onderzoeksprojecten. Bij elke DMP-template krijg je uitleg en voorbeeldantwoorden bij de vragen. Je logt gemakkelijk en veilig in met je VU-net-ID.

DMP-templates van financiers, met uitleg en voorbeeldantwoorden
Door de DMP-templates van de financiers of de VU te gebruiken sluit je aan bij de eisen die zij en de VU stellen aan Research Data Management. DMPonline helpt je bij het invullen van de vragen in de templates: bij elke vraag krijg je een toelichting en voorbeeldantwoorden, toegesneden op het research data management (RDM)-beleid van de VU of je faculteit. Ook vind je links naar bronnen die uitgebreidere informatie geven.

Makkelijk je DMP’s delen met onderzoekpartners
In DMPonline kun je eenvoudig je datamanagementplannen delen met onderzoekpartners binnen en buiten de VU. Je vult het emailadres in van de persoon met wie je je plan wilt delen en selecteert zelf welke bevoegdheden deze persoon krijgt. Je kunt via DMPonline ook feedback of advies over je DMP vragen aan een RDM-expert van de UB of je faculteit. Tot slot kun je met DMPonline makkelijk je DMP actualiseren in alle fasen van je onderzoek.

Exporteer je DMP voor gebruik
Ben je klaar om je DMP af te ronden? Dan kun je het exporteren naar verschillende formats en downloaden voor verder gebruik. Je kunt ook het lettertype, lettergrootte en de kantlijnmarge wijzigen. Dit is handig als er een paginalimiet is voor je aanvraag.

Meer informatie over DMP’s en support
•    Frequently Asked Questions over DMPonline
•    Neem contact op met de Universiteitsbibliotheek
•    Website DMPonline
•    Meer leren over DMP’s? Volg de training ‘Writing a Data Management Plan’ (voor promovendi)